TAKİP ET
Çakra Meditasyonu Nedir?
Çakra Meditasyonu Nedir?

Çakra meditasyonunda enerjinin dengelenmesi oldukça önem taşımaktadır. Enerji vücudumuzda kanın dolaştığı gibi bedenimizde dolaşır. Enerji düzgün akmadığında ise fiziksel ve ruhsal hastalıklar baş gösterebilir. Bu nedenle çakra meditasyonu ile enerji akışı düzgün bir şekilde sağlanabilir. Peki, çakra meditasyonu nasıl yapılır?

Çakra, kelime anlamı olarak döngü anlamına gelen Sanskritçe bir sözcüktür. Çakralar, fiziksel bir biçimde ayırt edilmesi mümkün olmayan ancak manevi bir bedene ait olan tekerlek benzeri enerji merkezleri olarak tanımlanmaktadır. Bedenin ruh ile ilişkili olmasını ve manevi ihtiyaçların karşılanması açısından çakra çok önemlidir.

Çakra Meditasyonu Ne İşe Yarar?

Çakra meditasyonu, vücudumuzdaki enerjinin düzgün bir şekilde akışını sağlamaktır. Buradaki amaç bütün duyularımızı açık hale getirerek bilinçli bir şekilde uyanık hale gelebilmek ve enerjinin vücudumuzda rahatça gezinebilmesini sağlamaktır.

Meditasyon kişisel gelişim ve kendini tanıma açısından insana önemli katkılar sağlar. Bireyin fiziksel açıdan iyi hissetmesi büyük ölçüde içsel olarak iyileşmenin bir göstergesidir. Çakra meditasyonu da uygulanarak vücudun rahatlamasını, sağlık açısından sorunlu yerlerinin düzelmesini sağlar. Bu nedenle, vücutta herhangi bir yere yapılan çakra meditasyonu vücudun iyileşmesine katkı sağlayacaktır.

Güne basit bir çakra meditasyonu yaparak bedeni ve zihni hazırlayabilirsiniz. Meditasyon yapmak sadece uzanarak ya da rahat bir koltukta oturarak yapmak demek değildir. Herhangi bir mekânda ve anda zihinle bağlantı kurarak çakra meditasyonunu o an içerisinde kendinize uygulayabilirsiniz.

Çakra Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Çakra meditasyonu için öncelikle ortamınızı hazırlamalısınız. Bunun için duş alabilir, rahat kıyafetler giyebilirsiniz. Kendinize vakit ayırabileceğiniz ve rahatça meditasyon yapabileceğiniz bir alana geçmelisiniz. Bu alanın rahatsız edilmeyeceğiniz bir alan olması oldukça önemlidir.

Kendinize rahat bir oturuş belirleyin. Omurganız dik olacak şekilde oturabilirsiniz. Omurganızın düz olması nefesin düzenlenmesi açısından gereklidir. Çene çok hafif aşağıya bakacak şekilde ellerinizi önünüzde kavuşturabilir ve dizlerinizi yukarı açık şekilde yerleştirebilirsiniz. Omuzlarınız rahat bir şekilde pozisyona hazırlayın, çenenizi kasmayın. Tüm vücudunuzu kontrol edin. Meditasyon sırasında vücudunuzu değiştirip konsantrasyon bozukluğu yaşamayın.

Meditasyonda amaç vücudun tüm enerji merkezlerini dengelemek amaçlandığı için bu düşünceyi öncelikle düşünün ve hissedin. Meditasyon sırasında nefesinize dikkat edin. Derin nefes alın ve bir saniye durun. Nefesi geri verin. Nefesinizi iyice yavaşlatarak belirli bir ritim çerçevesine oturtun.

Aldığınız nefeslerle ciğerlerinize ve kalp çakranıza ışık dolduğunu hayal edin. Bu ışığın kalbinizden hücrelerinize ve auranıza yayıldığını hissedin. Renk ışığı o anki ruh halinize bağlı olarak seçebilirsiniz. Bu ışığın güneşten size doğru parlayarak geldiğini hayal edin. Bu parlak ışığı taç çakranızdan başlayarak tek tek aşağı indirerek tüm çakranızı temizleyebilirsiniz.

Zihninizde taç çakranıza göz gezdirin. Taş çakranızı bir pervane veya çiçek gibi düşünebilirsiniz. Vücudunuzda tüm hücrelerin, organların, dokuların ve çakrayla ilgili bütün fiziksel organların canlılığa kavuştuğunu hissedin. Her çakrada bu temizlik işlemini gerçekleştirin. Sonuçta enerjinin vücudunuzun her noktasına aktığını ve kendinizi iyi hissettiğinizi göreceksiniz.

https://www.ifastin.com/