TAKİP ET
Dukan Diyeti Beslenme Listesi Nasıl Olmalıdır?
Dukan Diyeti Beslenme Listesi Nasıl Olmalıdır?

Fransız beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan tarafından geliştirilen Dukan diyeti, pek çok kişi tarafından uygulanan diyet programlarından biridir. Dukan diyeti, düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli bir beslenme programıdır. Sağlıklı ve kalıcı bir şekilde zayıflamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla kullanılan bir diyettir. Düşük karbonhidratlı diyetler gibi insülin seviyesinin düşürülmesine ve yağ yakımının artırılmasına yardımcı olur.

Dukan diyeti beslenme listesi, genellikle protein ve yağ ağırlıklı besinlerden oluşur. Bu sayede vücut, proteini ve yağı yakmak amacıyla daha fazla kalori harcar ve hızlı bir şekilde kilo verilmesine olanak sağlar.

Dukan Diyeti Listesi

Atak evresi, seyir evresi, güçlendirme evresi, koruma evresi olmak üzere 4 aşamadan oluşan Dukan diyeti, son zamanlarda kalıcı ve hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler tarafından uygulanır. Dukan diyeti beslenme listesi, diyetin aşamalarına göre farklılık gösterir. Bu sayede vücudun ihtiyaç duyduğu her türlü besini tüketerek sağlıklı bir biçimde kilo verilebilir. Peki, Dukan diyeti aşamaları beslenme listesi nasıl olmalıdır?

Atak Aşaması

Dukan diyeti atak evresi, diyetin ilk 1 ile 10 günüdür. Bu evrenin amacı, vücudu diyete alıştırmak ve metabolizmada değişim yaratmaktır. Bu nedenle saf protein kaynaklarının tüketilmesi uygun olacaktır. Atak evresinde beslenme listesi şu şekilde olabilir:

·         Yulaf ezmesi,

·         Yulaf kepeği,

·         Yumurta,

·         Süt ve yağsız süt ürünleri,

·         Tavuk,

·         Yağsız dana eti,

·         Sakatat,

·         Deniz ürünleri.

Seyir Aşaması

Bu evrede saf protein kaynaklarının tüketimine devam edilirken beslenme listesine sebzeler de eklenebilir. Dukan diyeti seyir evresi menüsüne şu gıdalar eklenebilir:

·         Patates,

·         Mısır,

·         Bezelye,

·         Fasulye,

·         Mercimek,

·         Avokado

·         Ispanak,

·         Marul,

·         Brokoli,

·         Karnabahar,

·         Lahana,

·         Brüksel lahanası,

·         Dolmalık biber,

·         Kuşkonmaz,

·         Enginar,

·         Patlıcan.

Güçlendirme Aşaması

Dukan diyeti güçlendirme evresinin amacı kilo almanın önüne geçmektir. Bu aşamada diyeti uygulayan kişiler önceki evrelerdeki saf protein kaynaklarını ve sebzeleri farklı öğünlerde tüketebilir. Ayrıca şu besinlerin de haftalık belirli oranlarda tüketilmesine izin verilir:

·         Tam buğday ekmeği,

·         Nişasta bazlı gıdalar,

·         Makarna,

·         Pilav,

·         Patates.

Koruma Aşaması

Dukan diyeti koruma evresi, diyetin son aşamasıdır. Bu aşamada kilo sabit kaldığı sürece güçlendirme aşamasındaki kurallara uyularak vücut yapısı korunabilir. Bu aşamada sınırlı miktarda her türlü besin tüketilebilir.

https://www.ifastin.com/