TAKİP ET
Evde Meditasyon Teknikleri
Evde Meditasyon Teknikleri

Meditasyon insan ruhuna, zihnine ve bedenine iyi gelen etkili ritüellerin başında yer alır. Birçok insan meditasyonu hayatının temeline koyarak düzenli olarak yapmaya çalışır. Günlük hayatta uygulanan birçok meditasyon türü ve tekniği vardır. Özellikle uzman eşliğinde yapılan meditasyonların belli adım ve süreler sonunda tamamlandığını görebilirsiniz.

Günlük hayatın hızlı akışında birçok insan meditasyon için yeterli zamanı ayıramamaktan şikâyet eder. Özellikle yoğun iş temposunun olduğu dönemlerde meditasyona zaman bulamayabilirsiniz. Birçok insan ev ortamında yapılmaya uygun meditasyon çeşitlerine yönelmeyi tercih eder. Eve uyum sağlayan meditasyon teknikleri sayesinde dilediğiniz anda ve istediğiniz ortamda uygulama yapabilirsiniz.

Birçok insan meditasyon yapmaya başlamadan önce ev ortamında neleri hazırlaması gerektiğini öğrenmek ister. Genel olarak evde meditasyon yaparken pek eşyaya ihtiyaç duymazsınız. Tam aksine bulunduğunuz odada az eşya olması dikkatinizi toplamak açısından önemlidir.

Aşağıda yer alan meditasyon tekniklerine göz atarak evde meditasyona uygun ve etkili olan uygulamalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Evde Farkındalık Meditasyonu

Farkındalık meditasyonu genelde nefes ve pozisyondan oluştuğu için ev ortamında kolayca uygulanabilir. Bunun için rahat olduğunuz bir ortam ve zemin yeterli olacaktır.

Farkındalık meditasyonu için öncelikle kendinize sessiz bir ortam seçerek işleme başlayabilirsiniz. Meditasyon esnasında gözlerinizi kapalı tutmak odaklanmak açısından önemlidir.

Daha sonra kendinizi rahat hissettiğiniz bir pozisyon alarak gözlerinizi kapatabilirsiniz. Bu noktada zihninizi her türlü düşünceden arındırmak için düzenli bir şekilde nefes almaya başlayın.

Bir süre sonra nefes alışınıza odaklanarak, hissetmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada nefes alış-verişini hissederek tek bir düşünceye kolayca odaklanabilirsiniz. Özellikle nefes esnasında vücudunuzun hareket ettiği noktaları düşünmek odaklanmayı kolaylaştırabilir.

Farkındalık meditasyonunda odaklanma açısından montra sözcüklerine ihtiyaç duyulur. Sıklıkla tercih edilen “om” sözcüğünü seçebilirsiniz.

Farkındalık meditasyonunda başlangıç için 10 dakikalık bir uygulama yeterli olacaktır. Düzenli tekrar yapıyorsanız, süreyi 15-20 şeklinde artırabilirsiniz.

Evde Odaklanma Meditasyonu

Ev ortamında meditasyon yaparken her insan uygun şartları hazırlayamamaktan şikayetçi olur. Özellikle, yalnız yaşamıyorsanız ev ortamında sessizliği sağlayacağınız saatleri belirlemek zor olabilir.

Evde kolayca uygulanabilen odaklanma meditasyonu etkili ve basit bir yöntemle karşınıza çıkar. Odaklanma meditasyonu için gerekli şartları sağlayarak işleme başlayabilirsiniz.

Genel olarak tüm meditasyonların temelinde odaklanma ve hissetme vardır. Odaklanma meditasyonunda ise bu detay daha geniş bir yer kaplar. Odaklanma meditasyonunu uygularken gözünüzü kapatarak başarı oranını artırabilirsiniz.

Odaklanma meditasyonu sayesinde dikkatinizi dağıtan tüm düşünceleri bir kenara bırakmanız oldukça kolay bir hal alır. Bu esnada, odaklanmak için bir nesne ya da düşünce seçerek işleme başlayabilirsiniz.

Meditasyona yeni başladıysanız odaklanma noktasında sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle meditasyonun temelinin pes etmemek olduğunu hatırlamanızda fayda var.

Odaklanma meditasyonunda dikkatinizi dağıtan nesne ya da düşünceyi bularak yerini değiştirin. Odaklanmak istediğiniz düşünceyi başa alarak işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Pes etmeden odaklanmaya çalışmak meditasyonun temeli olsa da başlangıç aşamasında kendinizi fazla zorlamayın.

https://www.ifastin.com/