TAKİP ET
Ketojenik Diyetle İlgili Sık Sorulan Sorular
Ketojenik Diyetle İlgili Sık Sorulan Sorular

Son yıllarda etkili ve hızlı kilo vermeyi sağlayan diyet türleri oldukça popüler bir hale geldi. Hızlı kilo vermenizi sağlayan diyet yöntemleri uzun vadede bazı sorunları beraberinde getirebilir. Bu nedenle insanların çoğu beslenme alışkanlığını kökten değiştirerek kilo vermeyi tercih eder. Beslenme değişikliği ile yapılan diyetler arasında en popüler olanı ketojenik diyettir.

Genel olarak ketojenik diyette kişinin tüketeceği besinler ve miktarları günlük hayattaki beslenme şeklinizden farklıdır. Ketojenik diyette çoğunlukla karbonhidratın minimum seviyede yer aldığı beslenme düzenleri vardır. Buna göre, günlük karbonhidrat miktarı %5’i geçmeyecek şekilde program oluşturulur.

Ketojenik diyetin temeli, karbonhidrat alımının yerine yeni bir enerji kaynağı koymaktır. Buradaki amaç, karbonhidrattan gelen sağlıksız fazlalıkları ortadan kaldırarak kilo vermeyi güçlü hale getirmektir. Ketojenik diyet, sağlık ve diyet amaçlı olmak üzere iki farklı şekilde karşınıza çıkar. Ketojenik beslenmenin amacı farklı olduğu için birden farklı beslenme programı bulunur.

İnsan vücudundaki keton miktarının yükselmesi birçok nedenden dolayı önemlidir. Ketozis olarak adlandırılan metabolik durum zayıflama için ayrı bir önem taşır. Ketosiz miktarının artması ile birlikte yağ yakımı daha verimli bir hal alır.

Ketojenik diyete başlamadan önce aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulmak isteyebilirsiniz. Aşağıdaki soru ve cevaplara bakarak ketojenik diyet hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

Ketozise Girmem Kaç Gün Sürer?

Ketojenik diyete başladıktan sonra ketozise girme süresini öğrenmek isteyebilirsiniz. Doğru makroları yakaladıysanız, 3-7 gün arasında ketozise girebilirsiniz. Fiziksel aktiviteyi artırarak bu süreyi minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Ketojenik Diyette Kalori Takibi Yapılmalı mı?

Ketojenik diyet yaparken birçok insan uygulama boyunca ne kadar kalori yaktığını bilmek isteyebilir. Genel olarak ketojenik diyette asıl amaç karbonhidrat tüketimini azaltmaktır. Bunun yanı sıra, hedefe yönelik kalori takipleri de yapılabilir. Ancak sürekli kalori takibi yapmak kilo verme sürecinizi olumsuz etkileyeceği için sıklıkla yapmamanızda fayda vardır.

Ketojenik Diyet Sadece Kilo Vermek İçin Mi?

Ketojenik diyet ile kilo vermek isteyenlerin sayısı her geçen gün artsa da uygulaması zor diyetlerden biridir. Genel olarak zayıflamak için tercih edilen ketojenik beslenme şekli ile sağlıklı yaşamı birleştirmek mümkündür. Ketojenik beslenmeyi uygulama amacınıza göre farklı programlar yaptırabilir ve en uygun beslenme şekline geçiş yapabilirsiniz.

Ketojenik Diyet Sürekli Yapılabilir Mi?

Genelde ketojenik diyete başlayan birçok insan uzun soluklu zayıflamalar için düzenli olarak uygulamayı tercih eder. Uzun süreli kullanımlarda sorun teşkil etmese de ağır bir beslenme şekli olduğu için aralıklı uygulamanızda fayda var.

Ketojenik Diyette Meyve Yenir Mi?

Birçok insan ketojenik diyetle birlikte meyvelerin hayatından çıktığını düşünür. Ketojenik diyete geçiş yaptığınızda da meyve tüketmeye devam edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken detay, meyvelerin karbonhidrat miktarını aşmamaktır. Ketojenik diyete en uygun meyveleri merak ediyorsanız, avokado ve hindistan cevizini tercih edebilirsiniz. 

https://www.ifastin.com/ 

0 YORUM
YORUM YAP