TAKİP ET
Meditasyon İçin En İdeal Mekanlar Nelerdir?
Meditasyon İçin En İdeal Mekanlar Nelerdir?

Meditasyon özellikle son dönemlerde gittikçe yaygınlaşan, zihni ve bedeni kontrol etmeyi amaçlayan bir şifalama yöntemidir. Meditasyon ile hem beden hem de zihin rahatlatılır. Günlük yaşamın getirmiş olduğu stres, gerginlik ve öfke nöbetlerini azaltarak rahatlamayı aynı zamanda kendimizi daha yakından keşfetmeyi sağlayan meditasyon her yaştan insana hitap eder.

Meditasyon hem ruhsal hem de fiziksel açıdan iyileştirici etki gösterir. Meditasyon zihnin sakin ve huzurlu bir hale gelmesine yardımcı olur. Kendinizi keşfetmenizi ve içsel yolculuğa çıkmanızı sağlayan meditasyon, zihni kontrol etmeyi ve denetlemeyi amaçlar.

Meditasyon İçin Ortam Seçimi

Mekan Seçimi

Meditasyon yapabilmek için öncelikle yapacağınız ortamın sessiz ve sakin bir ortam olması gerekir. Meditasyonda tüm düşüncelerden sıyrılarak zihnin boşaltılması ve sadece o ana odaklanılması amaçlanır. Bu nedenle, dışarıdan gelebilecek en ufak gürültü sizin konsantrasyonunuzu dağıtacaktır. Odanın fazla kullanılan bir alan olmaması meditasyonun bölünmesini engelleyecektir.

Meditasyon için sessiz ve sizi kimsenin rahatsız edemeyeceği bir oda seçilebilir. Seçtiğiniz oda sizin günlük yaşamda kullandığınız bir odaysa kendinize oda içerisinde küçük bir meditasyon köşesi oluşturabilirsiniz. Bunun yerine imkanınız varsa bahçeye veya doğal bir ortama bakan bir alan tercih edebilirsiniz.

Doğa içinde huzurlu bir atmosferde de meditasyonunuz yapabilirsiniz. Doğa ve huzurlu bir ortam meditasyon yapmak sizi mutlu edecektir. Buna imkanınız bulunmuyorsa huzur veren doğa resimleri de sizin doğaya yakın hissetmenize yardımcı olacaktır.

Mekanı Dekore Etmek

Meditasyonda zihindeki dağınıklıktan kurtulmak amaçlanır. Bu nedenle, meditasyon yapılan mekanın dağınık olmaması gerekir. Bununla birlikte, meditasyon yapılacak alanda minimum sayıda eşya bulunması önemlidir. Bunun nedeni, çok eşyanın zihin yormasıdır. Meditasyonda konsantrasyonun bozulmaması için mekanın minimum eşyayla dekore edilmesi gerekir.

Mekanda kullanılacak minder, kilim, huzur veren çiçekler ve saksı bitkileri sizi rahatlatacak ve huzur verecek eşyalardır. Bunun dışında, huzur verdiğini düşündüğünüz eşyanız varsa yanınızda bulundurabilirsiniz. Meditasyon için varsa mattan yararlanabilirsiniz.

Aydınlatma

Mekanın düzenlenmesinde ışıklandırmaya dikkat etmek gerekir. Gündüz saatlerinde meditasyon yapıyorsanız gün ışığından yararlanabileceğiniz bir aydınlatma size iyi gelecektir. Akşam saatlerinde az aydınlatma ile loş bir ortam yaratabilirsiniz. 

Doğayla Etkileşim

Doğa yapısı gereği iyileştirici ve rahatlatıcıdır. Sürekli olarak doğal ortamlarda meditasyon yapmak mümkün değildir. Ancak meditasyonda doğadan parçalara yer vermek size huzur verecektir. Saksı bitkisi, çiçekler mekanın enerjisini pozitif yönde etkileyecektir. Aynı zamanda ilginizin dağılmasına engel olacaktır.

Müziğin İyileştirici Gücü

Rahatlatıcı ve yatıştırıcı meditasyon müziklerinden yararlanmak sizin rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kuş cıvıltıları, rüzgar sesleri, okyanus dalgaları meditasyonda arka planda yer alırsa, dikkat dağınıklığının önüne geçilmiş olur. Dikkatin dağılmasını önlemek için meditasyon yapılacak zaman diliminde müziklerin çalmasına dikkat etmelisiniz.

Aromaterapi

Meditasyon alanınızda aromaterapi yağlarına yer vermeniz sizin rahatlamanızı sağlayacaktır. Lavanta, biberiye, portakal, karanfil gibi bitkilerin özünden elde edilen esansiyel yağlardan faydalanmak ve kokulu mumlara yer ayırmak meditasyon seansınızın daha etkili olmasını sağlayacaktır.

https://www.ifastin.com/

0 YORUM
YORUM YAP