TAKİP ET
Ramazanda Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Öneri
Ramazanda Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Öneri

11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birçok kişi oruç tutmaya başladı. Uzun saatler aç kaldığımız, beslenme düzenimizin değişikliğe uğradığı bu dönemde dengeli beslenmeye özen göstermek sağlık açısından çok önemlidir. Bu nedenle oruç tutan birçok kişi, Ramazan’da sağlıklı beslenmek için araştırmalara başladı.

Normal günlerde, herhangi bir öğünde eksik alınan bir besin ögesi, gün içinde diğer öğünlerde tamamlanabilir. Ancak Ramazan ayında öğün sayısının sınırlanmasıyla böyle bir imkân olmuyor. Bu nedenle uzun saatler aç kaldığımız Ramazan’da beslenme düzeni, büyük bir önem taşıyor. Sahurda ve iftarda tüketeceğiniz yararlı gıdalar ile gün içinde kendinizi daha sağlıklı ve enerjik hissedebilirsiniz.  İşte, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenize yardımcı olacak 10 öneri:

·      Sahur öğünü, gün boyunca aç kalmanıza yardımcı olacak enerji ve besin kaynağıdır. Bu nedenle, sahur öğününü atlamayın ve uygun şekilde beslenin.

·      Ramazan boyunca yeterli miktarda su içmek, vücudunuzun sıvı dengesini korumak için çok önemlidir. Su tüketimini iftar ve sahur arasında sık sık yaparak gün içinde su ihtiyacınızı karşılayın.

·      İftar öğününüzde protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineralleri içeren dengeli bir menü hazırlamaya özen gösterin.

·      İftar öğünlerinde hazır gıdalar yerine, taze sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar, baklagiller ve et gibi sağlıklı besinleri tercih edin.

·      Ramazan ayında, yağlı ve ağır yemeklerden kaçınmak yararlı olacaktır. Yağ tüketiminizi azaltarak gün içinde kendinizi daha enerjik hissedeceğiniz gibi kilo alımını da önleyebilirsiniz.

·      Şekerli gıdalar, kan şekerinizi hızlı bir şekilde yükseltir ve ardından hızlı bir şekilde düşürür, bu nedenle tok hissetmenizi engeller.

·      Kırmızı et, sindirimi zorlaştıran ve yüksek miktarda doymuş yağ içeren bir yiyecektir. Beyaz et ise, daha az yağ içerir ve sindirimi daha kolaydır. Tavuk veya balık gibi beyaz etler tercih edin.

·      Sebzeler, sağlıklı beslenme için önemli bir kaynaktır ve sindirimi kolaydır. İftar yemeğinde bol miktarda sebze tüketmeye özen gösterin.

·      Tahıl ve bakliyatlar, uzun süre tokluk hissi sağlar ve enerjinizi korumanıza yardımcı olur. Bulgur, mercimek, nohut gibi bakliyatları tercih edin.

·      Sahur ve iftarda tuzlu yiyecekler tüketmekten kaçının. Tuz, hem gün içinde susamanıza neden olur hem de sağlığınızı olumsuz etkiler.

https://ifastin.com/