TAKİP ET
Uyku Meditasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Uyku Meditasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Meditasyon vücudun ve zihnin rahatlamasını amaçlayan, ruhsal dinginliğe erişme noktasında faal olan pozitif enerjinin büyümesi için yol gösterici olan çok özel bir teknik olmaktadır.

Uyku Meditasyonu Nedir?

Uyku meditasyonu olarak bilinen bu teknik günümüzde de pek çok kişi tarafından tercih edilen bir uykuya dalma yöntemi olarak kabul edilmektedir. Bu yöntem sayesinde uykudan önce zihninizi ve bedeninizi rahatlatmanız mümkün olmaktadır. Ayrıca bu uygulama düzenli hale getirildiğinde uyku problemlerinin büyük ölçüde azaldığı gözlemlenmiştir.

Amerikan Uyku Kuruluşu’nun ifade ettiğine göre, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 30’unda kısa süreli insomnia gözlemlenmektedir. Bu oranın yüzde 10’unda ise kronik uykusuzluk rahatsızlığı görülmektedir. Bunun yanı sıra pek çok yetişkin bireyin günde 7-9 saat uyuması gerekirken 7 saatten bile daha az uyuduğu ve dinlenemediği tespit edilmektedir.

Her yetişkin bireyin iyi bir uyku çekmesi gerekmektedir. Çünkü iyi bir uyku stres seviyesini azaltmakta, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kaliteli uyku düzeninin kurulabilmesi için çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan biri yatak odasının temiz olması ve havalandırılması, rahat bir yatağa sahip olmak, oda ısısının doğru ölçüde ayarlanması, uyumadan önceki 2 ile 3 saat boyunca yemek yenmemiş olması, teknolojik aletlerin yatak odasının dışında tutulması, alkol, kahve, çay gibi uyarıcıların gün içinde ve akşam saatlerinde çok fazla tüketilmemeye çalışılması gibi pek çok faktör uyku kalitesini etkileyen öğeler olmaktadır. Tüm bu faktörlere destek olması açısından da uyku meditasyonunun yeri çok önemli olmaktadır.

Uyku Meditasyonu Nasıl Yapılır?

Uyku meditasyonunun yapılabilmesi için öncelikle uyku için gerekli olan tüm koşulların oluşturulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde dikkatiniz dağılacağı için yeterince işlevsel bir uyku meditasyonu yapmanız mümkün olmamaktadır. Uyku meditasyonunun bazı aşamaları vardır sizler için bu aşamaları derledik.

Nefes Egzersizi ve Vücut Tarama

Farkındalık düzeyinizi nefesinize konsantre ederek nefesin doğal akışını izleyerek kendinizi ortamdan soyutlamanız gerekmektedir. Böylelikle hem nefesiniz yavaşlayacak hem de ruhsal ve bedensel olarak rahatladığınızı göreceksiniz.

Bunun bir göstergesi olarak da derin ve yavaş nefesler eşliğinde nefesin tüm vücudunuzda dolaştığını, her bir noktasını ferahlattığını hayal edebilirsiniz. Böylelikle daha dingin bir hal alacak ve vücudunuzun ve ruhunuzun daha derinlikli bir hal alacağı fark edilecektir.

Görselleştirme

Görselleştirme, sadece uyku meditasyonu değil birçok meditasyonda önemli bir eylem olmaktadır. Kişinin kendini daha ferah, daha rahat bir ortamda düşünerek günlük streslerden arınması için oldukça önemli bir egzersiz olmaktadır. Görselleştirme egzersizleri ile dilediğiniz ve istediğiniz yerde kendinizi düşünebilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

Minnet

Öz şefkat duygusuyla tüm dikkatinizi bedeninize, zihninize, duygularınıza ve düşüncelerinize odaklamaya çalışabilirsiniz. Nefes almaktan nefes almaya kadar hayatınızdaki tüm pozitifliği gözden geçirebilir ve her birine minnetle teşekkür edebilirsiniz. Minnettarlığın ve iç huzurun verdiği rahatlık ile daha rahat uykuya dalarsınız, stresiniz azalır, kalbiniz sakinleşir.

https://www.ifastin.com